ICQ става платен за всички от 12 април

Световната икономическа криза не отмина и компанията AOL, притежател на множество Интернет услуги, включително Bebo, AIM и ICQ. За последното тримесечие AOL понесе съществени загуби, което я подтикна да предприеме кардинални мерки – от 12 април използването на услугата за бързи съобщения ICQ става платено за всички.
Как ще стане плащането. Потребителят се абонира на официалния сайт на ICQ, след което на пощата му се изпраща уникален ключ. Всеки ключ съдържа уникален идентификационен код, който се изпраща на сървъра при всяко влизане в системата. Ако тя открие, че два или повече потребителя се опитват да използват един и същи ключ, те се изключват и попадат в „черен списък" (Banned List).
Предвидени са няколко тарифни пакета – безлимитен, дневен (от 9 до 21 часа като се отчита часовия пояс на потребителя), бюджетен и за развиващите се страни (от 3 до 5 часа сутринта). Ще се предлага и още една специална тарифа, в която плащането ще се извършва на базата на изходящите символи (всички входящи съобщения ще са безплатни).
За сега точна информация за тарифните планове на ICQ няма – такава ще се появи своевременно на Интернет страницата на услугата. AOL обаче предупреждава, че тарифите са потребителите на алтернативни клиенти ще са доста по-високи.

Честит 1-ви април на всички читатели!
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини