Детски празник организира Съюзът на инвалидите в Смолян за Баба Марта

Изображение 1 от 3

    Баба Марта обеща на дечица да ги научи да предат

    Офисът на Съюза на инвалидите в Смолян в сградата на Общинатастан амясто за детски празник на 1 март /Баба Малка/ и 3 март /Националния ни празник/.

    Желани гости бяха представители на Съюза на слепите с председател Теменужка Миткова и Дома за стари хора в с. Фатово. Добри хора помогнаха да се закупят лакомства, а от Коледната благотворителната касичка в храм „Св. Висарион Смолянски“ бяха заделени средства да се осигурят книжки с приказки.

    Баба Марта облечена в родопска носия и с хурка с бяла и червена вълна, пред децата изпреде нишки за мартенички и им обеща да ги научи да предат, а акордеонистът Златко Златев разтегна акордеона и зареди всички с настроение като за празник.

    Ннякои родители не успяха да доведат децата си, но подаръчета има и за тях. Доброволците изработиха красиви български мартенички и за възрастните хора и от Дома в с. Фатово, за дневен дом „Звънче“ и Дома за деца на Каптажа. ждания да се чувстват равни, достойни, ценени.

    Организатори за пореден път бяха Съюзът на инвалидите  с председател Захаринка Славчева и областният координатор Петя Николова, Детска доброволческа организация „Чисти сърца“ към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и Клуб по вероучение „Чисти сърца“ към храм „Св. Висарион Смоленски“.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини