Яни от „Фермата“ в гимназията по транспорт и селско стопанство: Земеделието е добър бизнес

Изображение 1 от 6

    „Ако искате да се развивате, земеделието е добро развитие. И ще става все по-важно, защото без храна няма живот“. Това каза на среща с ученици от гимназията по транспорт и селско стопанство в Хасково победителят от „Фермата“ Яни Андреев. Той бе поканен на среща с клуб „Млад агротехник“, с ръководител инж. Венета Иванова.

    Учениците затрупаха с въпроси Яни, който се занимава със земеделие в родното си село Козлец.

    „Занимавам се със земеделие, защото за друго не ме бива. Пробвах като учител, но видях, че не е за мен. Когато ние бяхме ученици, нещата бяха други, учителят бе на уважение. Сега учениците правят какво си искат, надявам се вие да не сте такива“, каза Яни.

    Той разказа за опита си като гурбетчия в Англия, за участието си в риалити формата „Фермата“, за мечтите си да има собствена ферма, за пчелина и лозовите масиви на семейството в Козлец. „Имам много мечти. Ако нямаш мечти, умираш“.

    „Някога България е била на 4 място в света по износ на пчелен мед. Изнасяли сме по 18 хиляди тона годишно. Другият много печеливш отрасъл е винопроизводството. Брат ми мечтае да имаме винарска изба, аз – ферма“.

    Попитан за успеха си в агробизнеса, Яни отсече, че за него бизнес е да дадеш хляб на много хора, не само на себе си и на семейството. „Бизнес е да дадеш хляб на стотина семейства“.

    Яни бе отрупан с въпроси и за участието си във „Фермата“, а един от въпросите го просълзи. Той бе попитан за благородния жест на Владо Николов, който му отстъпи мястото си в предаването. „Това бе от тези моменти, след които вече си съвсем друг“, призна Яни.

    Младият фермер даде и отговори на много конкретни въпроси, свързани с пчеларството и лозарството. Накрая обеща на учениците да ги приеме на гости в активния период в пчелина и лозовите масиви.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини