Неделино грейва с ново енергоспестяващо улично осветление

На 09.03.2018 г. между Община Неделино и "Улично осветление" ЕАД гр.София се подписа договор за подмяна на уличното осветление в град Неделино и всички 15 населени места в общината. Срокът за изпълнение на договора е 39 работни дни, като през този период ще бъдат монтирани близо 1500 нови осветителни тела с енергоспестяващи лампи, които ще бъдат поставени на нови рогатки под проводниците на електрическите стълбове.

След изпълнението на договора уличното осветление на Неделино и селата ще свети през цялата тъмна част от денонощието.

Според кмета на Неделино Боян Кехайов, след броени дни Община Неделино ще има изцяло ново, енергоспестяващо осветление. През последните години беше лошото качество на уличното осветление, което често аварираше. Съществуващото старо осветление е със 12 вида различни ел.лампи, осветителните тела са монтирани над проводниците за високо напрежение и все още съществуват 250 W крушки- фактори за неефективното и изключително скъпо за поддръжка уличното осветление.

Кметът определи лошото качество и честите аварии на уличното осветление като един от най-сериозните за решаване проблеми в Община Неделино, за който хората често са недоволствали и са поставяли като проблем на срещи с градоначалника, а сега ще бъде решен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини