19 °C

Необикновените картини по пътя към прозрението с музиката на "Човек" (филм)

Документалният филм на френския фотограф, оператор и режисьор Ян Артюс-Бертран е величествена творба с поглед към човечността. какво ни прави хора, какви сме, какво правим на Земята. Над 2000 интервюта влизат в мащабния проект, който за съжаление няма превод на български в интернет. Но ви предлагаме нещо също толкова възхитително.

Саундтракът на филма "Човек" е получил собствен отделен филм. Над 2 часа прекрасна музика, кадри от въздуха, от които дъхът спира и мълчаливи портрети.

Хиляди - докъдето стига погледът, двойки с надувни пояси във водата. Водата не се вижда, но идващата вълна издига плътно притиснатите хора. Море от двойки, безчет младоженци в църквата и веднага след това вълни от вдигнати ръце и веещи се знамена. Ултраси.

Картини от цялата Земя - самотен човек, като мравчица на високите скали, самотен човек пред прозореца на незнайно кой етаж на небостъргач с офиси.

Вода и небе, стихии и ръчно боядисани разноцветни дрехи прострени сред джунглата или на пясъчните дюни. Керван камили пъпли пo билото на гигантска дюна.

Хора рисуващи лицето на Земята с ежеднедния си труд - малки точици в огромна нива, дълбаещи с ръце в рудник, подаващи си един на друг в безкрайна вериги, от ръка на ръка.

Това са грандиозни документални картини от двучасовото видео, което ще ви потопи в музиката на "Човек". Филмът показва многоликата природа на човешкия род, чрез интервюта, записани в 65 страни. В призведението (защото точно такова е) по музиката на Арман Амар от филма няма и една дума. Портретите на хора от всички раси и краища на планетата остават да гледат камерата безмълвни и открити. Въпреки това посланието е ясно, силно и също толкова впечатляващо.

"Аз съм дълбоко завладян от традиционната музика, тя ме движи, тя те свързва с емоцията", казва композиторът. "Идеята в "Човек" беше да създам песни, които да изразяват същата емоция, генерирана от интервютата. Исках нещата да се отворят, да отворят сърцето, да оставят тъгата без никакви ограничения. "Човек" е един от тези редки моменти в живота ми като филмов композитор, по време на които можех да изразя всички тези различни култури едновременно, да работя върху минималистични песни (сам) или да се срещам с певци и музиканти от цял ​​свят. От какво започнах? Имах по-скоро глобална визия, атмосфера, която да се слее във филма и да събере хората заедно, това беше моята изходна точка. Частта, която създадох за монголската поредица, може да е най-доброто резюме на атмосферата, която исках филмът да има." казва Арман Амар, композитор на музиката на "Човек".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
18 окт 2019
Последни новини