Стотици върбови клонки за Цветница, от днес започва Страстната седмица

Изображение 1 от 2

    След Цветница започва Страстната седмица

    На Цветница Архимандрит Висарион освети и раздаде стотици върбови клонки за спомен, които десетките вярващи дошли в храма, занесоха в домовете си за здраве и предпазване от зли сили. С тържествена и благодатнасвета Литургия бе отбелязван празника в най-големия храм в Родопите „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян. Десетки възрастни и много деца се причастиха и получиха благословия на големия празник. Много жители  и гости на града имаха възможност на Цветница да се насладят на красивите  песнопения, да усетят силата на молитвите и общата нагласа да се подготвим с вяра и достойно да посрещнем  най-големия християнски празник – Възкресение Христово.

    Богослужението извърши архиерейският наместник архимандрит Висарион заедно със свещениците от храма Димитър  Михайлов и Иван Марински. Участваха иподяконите Даниел Апостолов и Георги Гаджев, както и църковният хор с диригент Мария Кисьова.

    Цветница-Връбница се почита в целия свят като важна част от живота и мисията на Божия Син, слязъл от небесата, за да спаси човечеството и ден след ден през Страстната седмица, Христос неотклонно извървявал своя земен живот от „Осанна!“ до „Разпни го!“… Затова  в продължение на 20 века на Цветница Църквата благодари и възхвалява Божия Син. 

    СмолянБГвести

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини