Разбиха пощенската станция в Барутин за жълти стотинки

Под ръководството на Районна прокуратура-Девин се извършва разследване по досъдебно производство за взломна кражба на каса с пари от Пощенската станция в доспатското село Барутин, съобщават от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

 Разследването е по образуваното  на 4 април досъдебно производство за извършена взломна кражба от Пощенската станция в селото.   До момента е установено, че през нощта на 3 срещу 4 април 2018 г. в късните часове след 17, 20 часа на 3 април до 7, 30 ч. на 4. 04. 2018 г. ,  неизвестни лица са проникнали с взлом в Пощенската станция.

 Разбита е била външната врата на двуетажната сграда в центъра на селото, както и вратата на помещението, където се извършват пощенските услуги. От там е била открадната малка метална каса със съдържащите се в нея монети,   4 броя ваучери за храна от БЧК, по 20 лева всеки, и 6 броя печати на Пощенската станция, както и празни формуляри/ бланки.

В други помещения не е влизано, а сигналът до полицията е подаден от началника на Пощенската станция, след като отива на работа и открива разбитите врати.

Извършени са първоначални  и неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието и са иззети следи за изследване. Предстои извършването на разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Провеждат се оперативни мероприятия за разкриване на извършителите на кражбата. От събраните до момента доказателства може да се потвърди, че сумата, която е била налична в касата, е незначителна.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини