Възмутени смолянчани: Чешмата с най-вкусната вода е заобиколена от боклуци

Изображение 1 от 6

    Една от най-посещаваните крайпътни чешми в района на СБА в Смолян се оказа заобиколена от пластмасово сметище. За грозната гледка под паркинга с чешмата, ни сигнализираха читатели на „СмолянБГвести“. Хората са възмутени от видяното, след като спрели да отдъхнат на беседката и да пият от вкусната вода. Натъкнали се на десетки пластмасови бутилки, изхвърлени от недобросъвестни потребители на водата от чешмата.

    „Това е една от най-хубавите чешми с истинска вода, грозна гледка е наоколо, може ли да се остави това сметище точно тук, до чешмата край пътя, където минават стотици коли дневно? Това е на входа на града, трябва да се вземат мерки, да се изчисти мястото!“, коментират възмутените хора.

    Край чешмата на завоя на СБА Смолян винаги има спрели коли, а хората идват с множество големи туби да точат вода от благия извор, но част от пластмасовите опаковки са осеяли ската под чешмата.

    В почивните дни паркингът е пълен с автомобили, пред чучурите се извива опашка, а колко е сладка и чиста водата знаят дори хора извън района на Смолян.

    Редовните посетители на чешмата край СБА обаче не крият, че рядко са виждали мястото чисто, защото веднага след като се съберат боклуците, новата смет се събира за няколко дни. Преди дни екоинспекцията в Смолян изпрати писма до общините да почистят речните корита и да разчистят незаконни сметища. Може това да не е най-голямото в пределите на града, но е на важно място и също трябва да се изчисти, казаха случайни пътници, спрели да пият вода в петъчния ден, в който температурите в Смолян необичайно достигнаха 25 градуса. Дано доброволците в акциите за пролетно почистване не пропуснат и крайпътната чешма, която утолява жаждата на стотици.

    СмолянГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини