Училище в Златоград ще има аула на открито за „зелени часове“

Учениците от СУ „Антим I“ ще си имат специална „Аула на открито“ за часове и инициативи по екология и природни науки.

Това ще се случи благодарение на спечелен проект, по който златоградското училище ще получи финансиране от почти 5 хил. лв. по ПУДОС „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2018“. Проектът на школото се казва „Посланици в зелено“ с ръководители Ирина Бодурова и Ралица Даскалова и ще стартира през месец май.  

Целта му е в училищния двор да има повече зелени площи. За да се случи това, пространството ще се облагороди и ще се обособи специален еко кът „Аула на открито“. Именно там ученици и учители ще провеждат инициативи с екологична насоченост и учебни занимания на открито.

В зоната за отдих, която ще се направи по поректа, ще могат да се отбелязват училищни празници и тържества. Предвидени са кампании и инициативи на екологична тематика – „Мъдри потребители“, „На нас ни пука“, за почистване на класни стаи и промотиране на разделно събиране на отпадъци в училище, конкурс за рисунка „Еко посланици на бъдещето“, акция „Спаси елха от рязане за Коледа“ и разпространяването им в обществени институции.

Реализирането на дейностите ще приобщи ученици, родители и училищния екип към природата, като цяло ще повиши екологичната култура на всички. В тази насока проектът „Посланици в зелено“ е своеобразно продължение на идеята за „изнасяне“ на част от заниманията в училищния двор.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини