Десетки деца от Смолян и областта рисуваха бедата, за тях дори животните плачат

    Областният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, организиран от РД “ПБЗН” – Смолян беше проведен вчера с участието на деца от 7 до 18 годишна възраст. Състезанието се организира в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Смолян, а темите са свързани с познанията на деца и младежи за рисковете от бедствия и начините на действие, първа долекарска помощ, дейностите на единната спасителна система.

    Участниците в конкурса са деца и ученици на възраст от 7 до 18 години, разделени в три категории. В първата- за ученици от всички образователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование, бяха раздадени общо 30 награди.

    Във втората категория за деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство нямаше представени рисунки. В трета категория участваха художници от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение, в която бяха връчени общо 19 награди.

    Творците се състезаваха ври възрастови групи - от 7 до10 години , от 11 до 13 години и 14 - 18 години. Отличените рисунки ще бъдат изложени във фоайето на Планетариума в гр. Смолян от 31.05.2018 г. до 15.06. 2018 г. Класираните на първите три места рисунки във всяка категория и възрастова група от областния конкурс ще участват в националния конкурс „С очите си видях беда“, резултатите от който ще бъдат обявени през месец октомври.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини