Разчистени са свлачищата, отворени са двете трасета за Мадан, техника остава на пътя при нужда

На територията на област Смолян през последното денонощие валежите не са спирали. Има повишени нива на реките, най-значими при река Арда край Рудозем, при река Черна край квартал „Райково“ и при река Чепеларска в рамките на града, но за момента нивата са под жълтия праг на внимание. Нивото на язовирите „Доспат“, „Златоград“ и „Пловдивци“ е нормално.

В следствие на поройните дъждове, на територията на областта са се активизирали две свлачища върху пътната мрежа – в посока Тикале, край асфалтовата база и в посока Райково-Смилян. Те вече са разчистени от екипите на Областно пътно управление-Смолян и пътищата са проходими. На критичните пътни участъци и край обходния път в района на Тикале ще има постоянно присъствие на техника, за да се предприемат навременни действия по разчистване на пътното платно при необходимост.

В Киселчево и Кремене временно е преустановено електрозахранването, поради паднало дърво върху електропреносната мрежа. Екипи на ПБЗН и EVN работят по отстраняване на аварията.

Пикът на валежите се очаква през обедните часове, когато количествата могат да достигнат до 60-70 литра на кв.м. Общините и институциите следят обстановката в област Смолян и са в готовност за реагиране при извънредни ситуации.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини