Със заря и много гости Мадан отбеляза празника на града и деня на миньора

Изображение 1 от 5

    Мадан отбеляза тържествено празника на града и Деня на миньора с различни мероприятия и прояви, а снощи/24 август/ беше кулминацията, с много официални гости и заря на обновения площад в града. Част от проявите през седмицата почит към паметта с цветя и венци пред паметниците на Ангел Янакиев, Клавдия Дроздева, както и пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки.
    За втора поред година се проведе и крос по трасе из града, организиран от „Горубсо-Мадан“ АД, а в надпреварата се включиха над 100 участници, сред които и от Македония и Турция. Специални гости на събитието бяха и и Големите имена в маратона - Нонка и Руско Кадиеви.
    А най-малкотите участници бяха Йона Пановска на 5 год. и една година по-големият Кристиян Тодоров.

    Тази вечер -25 август ще бъде е прощалното парти на младежите от България и чужбина, участници в проекта свързан с фестивала на Родопския кристал. Той се провежда за втора година от местно сдружение и цели развиване на предприемаческата инициатива на колекционерите на кристали от града и региона.

    Професионален празник отбелязват и заетите в минната промишленост, а тази година той се посреща с удовлетворение от добрите резултати, повишени приходи и доходи, изпълнена инвестиционна програма. "Горубсо-Мадан"АД е носител на най-авторитетната награда за тази година на БМГК, заради устойчиво висок ръст по всички показатели. От името на правителството и премиера Бойко Борисов приветствие отправи областният управител на Смолян Недялко Славов- пожела здраве, дълголетие и много поводи за удовлетворение в ежедневието.

    Тази година празникът ще бъде запомнен от жителите на Мадан с откриване на обновения и функционално подреден площад, реализиран по проект, както и обновената сграда на читалището.
    Славов поздрави не само живеещите в миньорския град и района, но и всички, които са в странство но по някакъв начин са свързали съдбата си с Мадан, и са дали принос за духовното и икономическо израстване на града. Домакин на празника беше кметът на Мадан Фахри Моллаисенов, собствениците на „ГОРУБСО -Мадан“ проф.Николай Вълканов и инж. Румен Цонев, евродепутата Владимир Уручев, народните представители д-р Красимир Събев, Хайри Садъков, Халил Лятифов, ректорът на МГУ проф.Любен Тотев и много кметове от общините в областта.

    СмолянБГвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини