20 °C

Възстановяват поетапно дейността в трите фабрики на Миню Стайков. Преглед на печата

"Дума":

В БАН ще има ново звено по метеорология 

БАН ще създаде ново постоянно научно звено за изследване на атмосферата, климата и водите, в което ще се преместят учените, желаещи да останат в академията, след като сегашният Институт по метеорология и хидрология (НИМХ) бъде преместен към МОН. Това реши Общото събрание на БАН вчера на заседание, на което присъства и министър Красимир Вълчев.

Новото звено може да е институт, централна лаборатория, център и това ще зависи от броя на учените от НИМХ, които пожелаят да останат в БАН, обясни председателят на Общото събрание проф. Евелина Славчева. Тепърва предстои МС да предложи постановление, с което НИМХ да бъде изведен към министерството, след като то реши по какъв начин да стане това. По думите на министър Вълчев, предложението трябва да е готово до края на октомври. Колегите трябва да знаят при какви условия отиват да работят, каза още Славчева. Всички въпроси по трансформирането ще бъдат обсъждани в комисиите към Общото събрание и от МОН.

Избор. 

"Сега":

Цветан Цветанов е избран за постоянен представител в УС на "Европол"

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е избран за постоянен представител в управителния съвет на "Европол" на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията, съобщиха от пресцентъра на партията.

Позицията е много важна за упражняването на контролните и надзорни функции на СГПК, като осигурява връзката между националните парламенти на държавите-члени, Европейския парламент и Управителния съвет на "Европол".

Изборът бе направен с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент. Мандатът на Цветанов стартира днес. Номинацията му е от съпредседателите на СГПК от ЛИБЕ и от Австрийското председателство - председателя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера, Ангела Люегер, председател на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман, председател на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

Разследване. 

"Монитор":

Комисия обследва причините за инцидента в мол "Ларго"

Комисия от експерти, в която влизат конструктори, проектанти и представители на строителната фирма изпълнител от сутринта са в отцепената от полиция сграда на благоевградския мол "Ларго", за да обследват причините за внезапното срутване вчера на стъклено-металната фасада.

Те ще установяват дали има и други фактори освен ураганния вятър, довели до срутването на фасадата. Вероятно сградата ще остане отцепена през целия ден, а евентуалното разчистване на отломките ще започне утре. Полиция и екип на пожарната охраняват мол-а и площадното пространство пред него.

"Много неприятен инцидент, за щастие няма жертви и пострадали, случи се малкото зло, коментира пред журналисти д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград. От тук нататък предстои разчистване на падналата фасада и възстановяване на нанесените щети. От страна на полицията и РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград имаме разрешение това да се случи, но е необходимо да минат определени процедури, тъй като сградата е застрахована.

Дейност. 

"24 часа":

Възстановяват поетапно дейността в трите фабрики на Миню Стайков

Започна поетапното възстановяване на дейността в трите фабрики за спиртни напитки, собственост на арестувания собственик на "Винпром Карнобат" Миню Стайков. От Агенция "Митници" са премахнали пломбите на двата запечатани данъчни склада.

Все още запечатани остават инсталацията и кранът, за които има съмнения, че оттам може да се е източвал нелегално етилов алкохол, каза административният директор на фирмата Йовко Йовков за БНР.

"Той не работи. Той стои затворен, защото при отварянето му, както много пъти казах, има опасност, ако не сработи системата за безопасност на инсталацията, да се получи взрив, ако този кран се отвори, се намаля херметичността и системата не може да работи и т.н., и т.н.. Този кран е съществувал, но не се е отварял по време на работа. Това искам да кажа", каза той.

Възстановяването на производството е бавен процес, каза още Йовков.

Бенчо Бенчев. 

"Дума":

БСП отстрани Бенчо Бенчев от зам.-председател в Общинския съвет в Бургас

БСП отстрани вчера Бенчо Бенчев от поста зам.-председател на Общинския съвет в Бургас с 29 гласа "за", 2 - "против" и 3 - "въздържал се". Бизнесменът, който бе задържан в хотел в Турция с издирвания наркобос Димитър Желязков-Очите, остава независим общински съветник. Политическото доверие към Бенчев, който не присъства на заседанието, беше свалено, а Общинският съвет не дочака изхода от наказателното производство, което стартира срещу него след скандалния арест.

Преди по-малко от месец Бенчев се е оттеглил и от охранителната фирма "Аркус", свързвана с Очите. Собствеността от акции в компанията той е прехвърлил на доскорошния си съдружник Георги Дросев, станал известен с притежанието на автокъща в морския град.

Припомняме, че на 7 август т.г. бургаските съветници от БСП изключиха на извънредно заседание от редиците си Бенчев. Така социалистите останаха 4-ма в Общинския съвет и за първи път останаха без група. Съгласно правилника за група са нужни 5-има.


Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини