Заради топлото време: Бум на пожари поради небрежност

Девет пожара, осем от които поради небрежност при боравене с открит огън, са станали в Смолян и областта в дните от 2 до 4 ноември.

300 кв. м. сухи треви горяха в частен имот в Смолян, пожар в сухи треви и храсти на площ 200 000 кв. м, гасиха огнеборците край село Буйново. Спасена е около 20 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост до селото.

Пожар в сухи треви и храсти гасиха огнеборците в събота в махала Исьовци, в землището на с. Могилица. Пламъците са обхванали площ от около 8000 кв. м. , пламнали от изхвърлена не загасена цигара. Спасена е около 5 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип огнеборци от Смолян, с помощта на хора от ДГС-Могилица.

Също в събота горяха и около 30 кв. м. сухи треви и в гробищен парк в с. Стойките. Огнеборците спасиха и около 5 декара иглолистна гора, намираща се в близост до пламнали сухи треви в сметището на девинското село Гьоврен. Отново поради небрежност горяха и треви край Борино. Причината е небрежност при боравене с открит огън, като са били пасени две сгради и около 10 дка иглолистна гора.

В неделя пламнал пожар отново поради небрежност в местнот край с. Борино, собственост на ДГС-Борино. Там са спасени около 50 дка иглолистна гора, както и една сграда в близост до горящи треви край неделинско село.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини