Надпис под коледната елха в Неделино предизвика скандал

    Нова рекламна табела в центъра на Неделино предизвика бурна реакция в социалните мрежи. На нея е изписано името на родопския град и център на община, в което две от последните букви са почти еднакви и на пръв поглед създават впечатление за правописна грешка. Кметът на Общината Боян Кехайов обаче заяви пред Смолян БГвести, че драма няма и критиките са дребнаво политическо заяждане.

    Според голяма част от хората, изразили критика към новия надпис под пищната коледна елха, няма никаква разлика между буквите „и“ и „н“  и определят това като подигравка. Опоненти пък контрират, че официалната емблема на Общината също е изпълнена с такъв шрифт, но никой до момента не е реагирал срещу нея. Според тях критиките са опит да се развали празничното настроение и дребно заяждане.

    Част от хората в Неделино смятат, че празничният надпис трябва да бъде поправен или сменен с нов, без грешка. Кметът на Общината Боян Кехайов обаче заяви, че драма няма и табелата ще остане на мястото си без допълнителна намеса, трябва просто малко вглеждане, за да се види, че наклона на чертите на двете букви е различен.

    „Буквите са поръчани в рекламно студио, правени са така, че да са като герба на Община Неделино и са изрязани от стиропор, аз лично съм участвал в боядисването им. Драма няма, цялото население се радва на празничното настроение, просто двама-трима са вечно недоволни, каквото и да се направи, това е дребнаво политическо заяждане, а табелата е оригинална и хората й се радват.“, коментира кметът на родопската община.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      78
      78
      3 -1
      19:37, 7 дек 2018
      Този кмет, като втора работа ли работи в рекламното студио? Явно не може да ги нареже като кмет, но може да ги боядиса. Нещо намирисва. Колко ли струва тези букви от стиропор?

    Още новини

    Последни новини