Хиляди ловят риба на леда (видео)

Изображение 1 от 3

    Около 141,500 души са присъствали на фестивала за риболов на леда в първия му ден.

    Участниците имат на разположение цяло замръзнало езеро, за да ловят риба през малки дупки в дебелия лед. Гледката от въздуха е впечатляваща - хиляди дупки за хилядите мераклии за улов.

    Всъщност на фестивала има около 60 атракции и активности, като стана дума за гледка от въздуха - всеки може да се пусне по стоманеното въже. Има още зимни забавления, като пързаляне с кънки, спускане с бобслей и различни видове шейни, както и ваене на снежни скулптури. Ледът е много в планините в провинция Гангвон, на около 120 км северно от столицата на Южна Корея Сеул.

    Сред атракциите са риболов на японска сьомга (масу), което е нощем, и улавяне на пъстърва с голи ръце. Е за улавянето на пъстървата се скача в ледена вода, така че не само ръцете са голи. Но пък можете да изядете пресния си улов. Защото има денонощно суши, грил и други центрове, в които майстори се споделят рецепти за приготвяне на риба

    Фестивалът "Санчеонео" ще продължи до 27 януари. Той носи името на местен вид планински пъстърва, който се среща в езера и потоци в Хвачон.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини