Обвиняват двама непълнолетни за разпространение на наркотични вещества, делото влиза в съда

Окръжна прокуратура – Смолян внесе в съда обвинителен акт спрямо М. Ж. на 17 г., за това, че за времето от месец септември 2016 г. до 08.02.2018 г. , в гр. Чепеларе, обл. Смолян, като непълнолетен, след като могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, при условието на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил четири пъти, на различни дати, високорисково наркотично вещество – марихуана /канабис/, под формата на топчета за правене на цигари – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвинение е повдигнато и спрямо Д. Б. на 17 г. , за това, че като помагач, на 07.02.2018 г. , в гр. Чепеларе, обл. Смолян, подпомогнал чрез донасяне и предаване на високорисково наркотично вещество – марихуана /канабис/, под формата на топче, в количество за един брой цигара, за да може извършителят М. Ж. без надлежно разрешително, да го продаде на трето лице  – престъпление по чл. 354а, ал. 1 Наказателния кодекс.

По делото е установено, че двамата обвиняеми се познавали, като чрез обаждания по телефони и чрез социалните мрежи си уговаряли срещи за разпространение на марихуаната. Те продавали топчета, от които се правели цигари, на цена между 10 и 20 лева. Обикновено питали желаещите: „Искаш ли нещо“ и при отговор: „Искам“, доставяли на определено място марихуаната. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Окръжен съд – Смолян да насрочи първо заседание по делото.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини