Училища с патрон Васил Левски ще мерят сили в състезанието „Лъвски скок“

За поредна година в Смолян ще се проведе регионално ученическото състезание „Лъвски скок“, посветено на 146 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. На 19 февруари в Спортната зала „Величко Чолаков“ от 10:30 ч. ще започне състезанието, в което ще участват ученици от учебни заведения, носещи името на Васил Левски.

Регионалното състезание е част от проявите на 9 училища, чийто патрон е Левски. Тази година ще се включат ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, ОУ „Васил Левски“ в доспатските села Чавдар и Змеица, ОУ „Васил Левски“ в златоградското село Ерма река, ОУ „Васил Левски“ – 
Златоград, ОУ „Васил Левски“ – с. Боровина, общ. Мадан, ОУ „Васил 
Левски“ - с. Средец, община Неделино и УО „Васил Левски“ – Девин.

В състезанието „Лъвски скок“ учениците са разпределени в четири възрастови групи, а всяко училище има право да участва като един отбор от І и ІІ група или като един отбор от ІІІ и ІV група.
Учениците ще мерят сили в дисциплините „Щафета с преодоляване на препятствия“ и „Совалково бягане“, а класирането ще е индивидуално и отборно. Училището събрало най-много точки от двете дисциплини във възрастовите групи, ще спечели купата „Лъвски скок“.
Организатори на състезанието са Общобългарски комитет „Васил Левски“, Община Смолян, Регионално управление на образованието-Смолян и ППМГ „Васил Левски“ в Смолян. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини