Отиде си директорът на РЗОК Смолян-д-р Кузман Гелов

Тази сутрин, след кратко боледуване на 64 годишна възраст почина директорът на РЗОК в Смолян д-р Кузман Гелов.

Д-р Гелов беше известен не само с биографията си на лекар, но и с активната си гражданска позиция. Бил е общински съветник и един от основателите на СДС в Смолян. 

Завършва медицина през 1981 г., започва работа като завеждащ зравната служба в смолянското село Момчиловци. Работи като ординатор и старши лекар в Хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. Има две специалности „Обща хирургия“ и "Здравен мениджмънт". От основаването на здравноосигурителната каса през май 1999 г. до днес той е директор на  РЗОК – Смолян и е един от най-дългогодишните ръководители на институцията.

Човек с голямо сърце и философски поглед към живота, лекар с богата практика и ръководител с широки възгледи, д-р Кузман Гелов ще остане не само в спомените на смолянчани, но и в историята на града.

Кметът на Смолян Николай Мелемов изказа съболезнования на семейството: "Изключителен професионалист, лекар и приятел. Той не можа да посрещне 20-годишнината от създаването на РЗОК-Смолян, която щеше да отбележи на 1 май т.г. Д-р Гелов е директор на Здравната каса в областния град от самото и основаване досега.
Поклон пред светлата ти памет, докторе! Почивай в мир, много ще ни липсваш!"

Поклон пред паметта му!

Екипът на СмолянБГвести изказва искрени съболезнования на семейството и близките му!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини