Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

"В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, наситено с отговорности и го приемам от една страна със знание, от друга като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ.". 
Това заяви в кулоарите на парламента новият шеф на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова минути след като премиерът Бойко Борисов обяви в централата на ГЕРБ новия шеф на ПГ ГЕРБ.

Тя заяви, че в рамките на нейните възможности ще търси консенсус и устойчивото парламентарно мнозинство, което по думите ѝ е изключително важно, за да функционира правителството. 

Трябва да покажем стабилност в държавата, подчерта Дариткова.

Според нея търсенето на едно поведение, което е без агресия, ще даде друг облик на парламента. Тя е категорична, че това трябва да бъде модел за цялото общество, където агресията взема превес. 

На въпрос как ще се справи с кворума и малкия коалиционен партньор, Дариткова посочи, че ще търси диалог. Тя е категорична, че ще следва добрия пример на досегашния председател на парламентарната група.

Дариткова допълни още, че предстои да бъде обсъдено кой ще замести Цветанов в комисиите.

С опозицията Дариткова заяви, че ще работи в търсене на устойчиви решения в интерес на българските граждани. Новият шеф на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че няма да има промяна в парламентарната група на партията и ще следват програмата си.

Дариткова отбеляза, че разчита на подкрепата на съпартийците си и трябва ежедневно да се бори за нея.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини