Ученик от Смолян се класира за финала на Национално състезание за икономисти на английски език

Иво Боров, ученик от 11 клас в Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“, успешно премина през двата кръга на Националното състезание за икономисти по английски език. Събитието е организирано от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград и Американски университет в България, с подкрепата на Регионално управление по образованието-Благоевград.

Гимназистът от Смолян събра максимален брой точки и ще представи Професионалната гимназия в третия финален кръг, който ще се проведе в периода 11-12 април 2019 г. в Благоевград. Заедно с още 28 ученици от страната, Иво ще се бори за призовата позиция. Той ще изготви и защити презентация на английски език за разработване на бизнес в населено място в България. Отново на английски език, ученикът ще участва и в създаването на екипен проект в областта на предприемачеството.

Целта на състезанието е практическо прилагане на знанията по английски език, както и стимулиране на учениците да усвояват и използват икономическа терминология на английски език, както и засилване мотивацията на учениците от професионалните гимназии в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание по икономическите предмети и стимулиране на иновативността, креативността и екипната работа на учениците.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини