9 °C

Нов гаф с храната от детската кухня в Смолян, общината отново се извинява

  В рамките на по-малко от месец в редакцията на СмолянБГвести постъпи втори сигнал за найлон в храна от детската кухня от пункта на Стария център в Смолян.

  Както обикновено през последните пет месеца, 35-годишната Лидия Сариева от Смолян взела храната за малкия Николай, който скоро ще стане на 1 година и 4 месеца. За следобедна закуска Лидия му дала десертното кремче от Детската кухня, в което открива парче найлон. „На третата лъжичка установих, че консистенцията е различна, вгледах се и видях, че вътре има нещо. Извадих го и видях, че е парче найлон, голямо приблизително на половината на пръста на ръката ми… “

  За да е спокойна, че малкият Ники, който е второто ѝ дете, ще има достатъчно храна, тя плаща двоен купон. „Майките имат право на това, вместо 10 лв. месечно, аз давам 20 лв., но така знам, че ако не успея да му приготвя нещо, той ще има готова храна. Има някои ястия, които му харесват и ги хапва с удоволствие, а детската кухня е много удобна за нас, облекчение е. Но това, което открих днес /б. а. 8 април/ е недопустимо, това са децата ни,  те са бебета, трябва да се вземат мерки. Не знам с какви продукти работят, доверявам се на рецептурника, казват, че е съставен от здравословни рецепти и се надявам, и продуктите да са добри. Но наистина е недопустимо в храната да има найлон или каквито и да било други неща… А явно това не е за пръв път, защото скоро имаше подобен случай с друга майка. “, обобщава Лидия. Тя изрази надежда, че проверката разпоредена от общината след първия подобен инцидент в началото на март, ще засили контрола върху предлаганата храна за най-малките граждани на областния град.

  Парчето найлон е с дължина около 6 см. и ако Лидия беше пасирала кремчето, както прави когато Ники е неразположен или вади зъбки, той щеше да го погълне. Факт е, че това е вторият случай за по-малко от месец  http: //www. haskovo.net/news/468251/Smolyanchanka-otkri-naylon-v-hranata-na-sina-si-ot-Detskata-kuhnya

  Потърсихме отговор от зам. – кета на Община Смолян Венера Аръчкова, за да ни даде информация какви са резултатите от първата проверка, която тогава беше разпореди, както и какви ще са последиците от поредния гаф.

  По случая прилагаме отговора на Община Смолян без редакторска намеса!

  „В отговор на подадена информация от Смолян БГвести в Община Смолян за сигнал от майка, че е открила найлон в десертен крем от храна приготвена в Детската млечна кухня бе разпоредена веднага проверка. Към този момент на проверката не може да се докаже дали проблема се е получил при подготовката, транспортирането или предоставянето на храната. Във връзка със създалата се ситуация, молим родителите, ако забележат нещо нередно в приготвената и получената храна, да предоставят съдържанието в рамките на работния ден в община Смолян при гл. експерт Любка Бадева, стая 224. Подобен сигнал имаше преди време и бе извършена проверка, при която не бяха открити нарушения. Независимо от това на персонала е отправено предупреждение и е съставен протокол. Пак подчертаваме, че храната се приготвя като се спазва рецептурната книжка и качеството за изискванията на продуктите. Независимо от тези неприятни инциденти, родители изразяват мнение, че са доволни от храната в Детската кухня и за тях тя е облекчение. Община Смолян поднася извинения на майката и съжалява за причиненото и неудобство."

  СмолянБГвести ще продължи да следи развието на случая от 8 април, както и резултата от повторната проверка на Детската кухня на Стария център в областния град.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
  19 окт 2019
  Последни новини