"Студио "Х": Кой лъже в случая с глобения от Смолян шофьор за "липса на винетка" /продължение/

    Казусът с глобения заради липса на винетка смолянчанин се заплита и вече граничи с криминална загадка за експерти. При това навежда на мисълта, че държавен орган манипулира документи и въвежда в заблуда обществото. Което, на порст език си е чисто престъпление. Разбира се това са догадки, но за всеки нормално мислещ човек, е най-логичният извод.

    Както вчера /10 април 2019г/ СмолянБГвести писа, шофьорът на медицински автомобил за превоз на болни за хемодиализа е бил глобен на 6 април, защото нямал винетка, въпреки че имал такава.

    Линк към материала от 10 април:  http://www.smolyan.bgvesti.net/news/470178/Globiha-shofor-ot-Smolyan-za-lipsa-na-vinetka--ot-API-tvardyat--che-nyamal-perforaciya-na-stikera

    Също на 10 април от пресцентъра на тол агенцията изпратиха официален имейл, че винетка имало, но тя не била перфорирана и затова била невалидна. Шофьорът Фидан Павлов от Смолян обаче е предоставил на проверяващите и касовия бон за закупената на 29 май 2018г годишна винетка, която се перфорира на място от обекта, от който е закупена. На място Павлов е направил възражение, че има винетка и е предоставил документи за нея, което е вписано в констативния протокол, съставен от проверяващите.

    СмолянБГвести разполага със снимки от шофьора на винетката и на касовия бон за покупката й, от която е видно, че стикерът е перфориран на съответните места-тоест тя е валидна до 29 май 2019г.

    Днес, 11 април обаче от пресцентъра на тол агенцията изпратиха втори официален имейл, придружен със снимка на винетка, но без перфорация. От сравнението на двата фотоса става ясно, че всички номера на двете снимки съвпадат, но на едната има, а на другата няма перфорация.

    „След предоставена информация от „Национално тол управление“ към медиите, че автомобилът не е имал валидна стикер винетка, тъй като същата не е била перфорирана, в информационните агенции бе разпространена снимка с перфорирана винетка. Считаме за редно да предоставим снимков материал, който е направен от инспекторите на НТУ спрели медицинския автомобил за проверка“, пише в прессъобщението от 11 април.

    От пресцентъра твърдят още, че „снимката е направена на 06.04.2019г около 10.15 часа и от нея се вижда ясно, че винетката не е перфорирана. След като инспекторите установяват, че винетката не е валидна, спазвайки закона съставят акт за установяване на административно нарушение на шофьора. Сравнявайки двете снимки се забелязва, че винетката е разлепена и залепена отново.“, твърдят още от пресслужбата на АПИ.

    Коя снимка е истинска и коя „манипулирана“ може да докаже категорично експертиза от специалисти, която вероятно ще се направи, ако въпросния казус влезе в съда. При всички случаи обаче, за обикновения човек, който не е експерт възникват няколко основателни въпроса:

    Как шофьорът Фидан Павлов е отлепил от стъклото си винетката, което е доста трудно без да се скъса или увреди стикера, как я перфорира и след това отново залепва на стъклото, за да я снима и изпрати до медиите? И ако е такъв „магьосник“, защо в акта не е описан точно този „фокус“, а пише, че водачът няма винетка?

    Отговорите ще търсим и очакваме от компетентните органи.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини