Млади таланти възродиха на театрална сцена пиеса, играна преди 124 години

Изображение 1 от 2

    Детският театър с ръководител Адриана Иванова и Фолклорен ансамбъл "Орфей" с ръководител Илия Учиков, представиха пиесата "Шаран", играна в Чепеларе за първи път през лятото на далечната 1895г. Възродената след 124 години на чепеларска сцена пиеса, е част от проявите, включени в Майските културни празници 2019г. на Община Чепеларе.

    С голямо усърдие младите таланти от Детския театър, успяха да пленят публиката с ентусиазирана актьорска игра и характерния за старовремските актьори патос. Под звуците на гайдите и песните на Фолклорен ансамбъл "Орфей" се зави кръшно хоро, част сцените на пиесата "Шаран".

    Ангел Николов- председател на НЧ"Родопска искра 1880" поздрави всички присъстващи в залата и самодейците, а на актьорите от Детския театър връчи дипломи за отлично представяне в пиесата. Плакет за активна дейност в ансамбъла, букет и поздравителен адрес, получи самодейката Величка Кузманова, която тази година е абитуриентка.

    Кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова също беше сред гостите на публиката и поздрави всички самодейци с роли в пиесата, подари кошница с цветя и тениски с логото на Община Чепеларе- Зеленото сърце на България, като и осигури заснемането на „съживената“ пиеса.

    Днес проявите от Майския културен календар на Общината продължават в читалище „Родопска искра – 1880“ с премиерата на книгата на Васил Венински "Прекършена севда", представена от литературния критик Иван Д. Христов.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини