4 годишният Вики от Златоград, за когото стотици събираха дарения, вече е в клиника в Турция

Изображение 1 от 2

    4 годишното момченце, което обедини стотици в каузата да му помогнат да се излекува, вече е в клиника в Турция. Бащата на малкия Виктор от Златоград, който се нуждае от продължително и скъпо лечение и рехабилитация благодари на всички в профила си в социалната мрежа.

    „Най-после настъпи дългоочакваното пътуване до Турция. Вече минахме прегледа при невролога професор Бурак Татли, който ни зарадва, че Вики няма епилепсия. Сега ходим на рехабилитация по 2 пъти на ден и Вики се чувства много добре. Благодарим на всички, които ни помогнахте това да се случи!“.

    Малкият Виктор е с трансплантиран черен дроб едва като двумесечно бебе, донор е баща му. Преди това обаче цяла седмица детето било в кома, последствията от която се оказали тежки. 
     До скоро се смяташе, че детето освен детска церебрална парализа и атрофия на мозъка има и епилепсия, но специалистите в Турция са установили, че епилепсия няма. Вики не може да говори, да ходи, а родителите му са обнадеждени, че в турската клиника ще помогнат на детенцето им.

    Кампанията за лечението на момченцето стартира в началот она март тази година, а средствата за него се събраха за кратко време от дарители от цялата страна. Ученици от Смолян организираха концерт, над 5 хиляди събраха младежите от групата „Колите на Смолян“, които направиха автомотошоу за любители на дрифта и високите скорости. Стотици граждани дариха в кутиите за памощи в родния Златоград на семейството, включиха се фирми и граждани от съседни общини и области.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини