Тежка сесия очаква днес Общинският съвет в Смолян, 47 точки в дневния ред

С дневен ред от 47 точки Общинският съвет на Смолян ще заседава днес - 30 май от 10.00 часа.

Сесията започва с награждаване на Регионална библиотека „Николай Вранчев“, фолклорно трио „Родопски извор“, както и с определяне размера на Годишната награда на Община Смолян за 2019 г. и Национална литературна награда „Николай Хайтов“ на Община Смолян за 2019 г.

Кметът на Смолян ще направи предложение за откриване на ученическо общежитие в с. Широка лъка. Предстои и приемане на годишния отчет и баланса за 2018 г. на общински учреждения „Център за Психично Здраве-Смолян“–ЕООД, на „Ученическо и Столово Хранене“–ЕООД-град Смоля и на „Смолян Автотранспорт“.

Съветниците ще заседават и за приемане на Актуализация на Стратегия за развитие на социални услуги в Община Смолян 2016-2020 г. и приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Смолян за 2020 г.

Кметът ще предложи на обсъждане докладите за осъществените читалищни дейности и за изразходваните от бюджета средства в Община Смолян през 2018 г. Мелемов ще докладва пред местния парламент и предложение за отдаване под наем на части от имот, публична общинска собственост за Кафе сладкарница, находящи се в сградата на Родопски драматичен театър ”Николай Хайтов”–Смолян, по реда на Закона за общинската собственост. В края на февруари тази година е постъпило искане за отдаване под наем на помещението, което заедно с обслужващи части и сервизни помещения е малко над 300 кв.- метра и се намира на втория етаж на Театъра, а някога беше атрактивна сладкарница и бар с тераса.

Съветниците ще трябва да одобрят и Годишния отчет за 2018г. по изпълнение на Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частици / ФПЧ10/ и Плана за действие към нея за периода 2015-2020 г.

Ще се разгледа и предложението на кмета за промяна на общинската транспортна схема за обслужване на населението - градски линии, както и междуселските линии от Смолян до селата Смилян, Търън и Момчиловци.

Сред точките интересуващи гражданите на Смолян и общината ще бъде и приемане на Правила за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено на територията на Община Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини