Гореща вълна в Аляска, очакват над 30 градуса

Рекорди за топлина се очакват в Аляска през следващите дни, заради масивната и необичайно интензивна зона на високо налягане в региона.

Този топлинен купол се очаква да доведе до температури близо до и над най-високите стойности, регистрирани някога за много дни, особено в южните части на щата.

Предполага се, че Акноридж ще бъде в плен на жегата пет поредни дни между 4 и 8 юли. Става дума за истинска жега, може дори да стигне 32 градуса. 

Националната метеорологична служба в Анкоридж пише, че по-голямата част от южната Аляска ще бъде "направо гореща с много места около 27 градуса и дори над 30."

Дори минималните темтератури в Анкоридж може да са 16-18 градуса на този горещ период, което е близо до средните максимални температури по това време на годината.

"Тази 7-дневна прогноза съдържа най-топлия 1-дневен, най-топъл 2-дневен, най-топъл 3-дневен, най-топъл 4-дневен, най-топъл 5-дневен, най-топъл 6-дневен, и най-топъл 7-дневен период за Анкоридж", пише в twitter климатoлогът от Аляска Брайън Бретчнайдер.

Тази топлинна вълна е най-новата в непрекъснатите съобщения за топло време за най-северния щат. Юнио беше доста над средното ниво и с много горски пожари, които продължават и / или се разрастват през юли. Преди това пролетта беше тревожно топла, както и зимата.

Температурите в Аляска рязко са се променили през последните няколко години, подобнo на Арктика в по-широк мащаб, поради изменението на климата.

Морският лед, заобикалящ щата е на рекордно ниски нива. Отворената вода и липсата на лед повишиха океанските температури повече от 2,5 градуса по Целзий над нормалните.

Още преди развитието на този топлинен купол, силно високо налягане често се е простирало над Аляска през последните седмици, което води до необичайно високи температури.

Климатологът от Аляска Рик Томан пише, че юни е бил рекордно топъл в Анкоридж, Коцебу, Талкитна и Якутат.

Прогнозата до края на юли и за август също е за по-топло от нормалното време.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини