"Серта България" почиства градско нерегламентирано сметище за своя сметка, Обществения съвет с нова кампания

Американската компания "Серта България" ще премахне за своя сметка и ще рекултивира , засаждайки дръвчета нерегламентирано сметище в Кърджали. В момента от екологичния отдел на фирмата оглеждат нерегламентираните сметища в града и около него за да се спрат на това, което се нуждае належащо от премахване. Един от вариантите е това натрупано до помпената станция в кв."Байкал". Това съобщи пред Обществения съвет към Общинския съвет завеждащата екологичния отдел на компанията Радка Момчилова.

  С тази своя проява "Серта България" ще се включи в планираната от Обществения съвет кампания за почистване на Кърджали в навечерието на неговия празник 21 октомври.

Председателят на ръководството на Обществения съвет Милан Миланов благодари на американската компания за инициативата. Той посочи, че обществениците , съвместно с Община Кърджали ще изпратят писма до всички големи фирми в града да последват примера на "Серта България".

  Миланов припомни,че през април Обществения съвет с подкрепата на Общинския съвет и общинското ръководство организира седмица за почистване на града. Единствено учениците и част от общинските съветници се озоваха на призива да направим града по-чист.

   Ръководството на Обществения съвет се обедини и около идеята да работи за социалната инфраструктура с акцент върху детските площадки. Обществения съвет ще се обърне към кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис да определи в кварталите общински терени за детски площадки. Ще бъдат поканени фирмите от града да финансират изграждането на детски съоръжения.

В момента единствената фирма, лицензирана за изграждането на детски площадки в Кърджали-"Екип Интернационал" прави 6 броя в двора на детска градина "Мир". Със собствени средства ,тя ще социализира Желязната люлка в Градската градина. Проблем обаче е опазването на детските площадки от вандали.

Председателят на Туристическото дружество Ангел Матушев предложи децата от училищата да поемат попечителството на детски площадки на общински терени в близост до тях.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини