Microsoft ще пусне Windows 7 с няколко браузъра?

До няколко седмици европейските регулаторни органи ще изнесат решение по антимонополния иск срещу Microsoft. Процесът, за който става дума беше иницииран в края на миналата година от норвежката компания Opera. Разработчикът счита, че Microsoft нарушава антимонополното законодателство и препятства развитието на нормалната пазарна конкуренция, включвайки в състава на Windows браузъра Internet Explorer. Позицията на Opera поддържат и други разработчици, такива като Mozilla и Google.
Както съобщават различни Интернет издания, като се позовават на осведомени източници, антимонополните регулатори вероятно ще задължат Microsoft да пусне за Европа версия на Windows, съдържаща няколко уеб браузъра в допълнение към IE. При първото включване на компютъра потребителите ще имат възможност да си инсталират този браузър, който си харесват, както и да задават такъв по подразбиране.
Напомняме, че преди няколко години Европейският съюз задължи Microsoft да пусне модификация за Windows ХР без вграден Windows Media Player. Тази версия на операционната система обаче не се радваше на голям успех, тъй като струваше толкова, колкото и обикновената версия.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини