Google демонстрира нови възможности за общуване в Интернет

Google демонстрира новата си услуга Wave, предназначена за по-пълноценно общуване на потребителите в Интернет. Този проект обединява в себе си такива възможности, като електронна поща, обмен на бързи съобщения и чат.
На практика Google Wave представлява уеб базирано приложение с разширена функционалност, всички събития в което се случват в реално време. Подобно средство позволява да се води преписка и потребителите да общуват помежду си в личен канал или в група. При това, писмата се сортират във вериги, както това става в Gmail, но могат да се използват и техни фрагменти при разговор в чата.

Google Wave позволява да се заменят (или обединят в един прозорец) много от привичните средства за общуване. Освен електронна поща, чат и бързи съобщения, функционалността на услугата позволява да се правят коментари, да се изпращат мултимедийни файлове, да се обменят препратки или да се работи съвместно. Всички възможности са достъпни в един прозорец и са организирани по такъв начин, че да се избегне объркване.
Новата услуга е базирана на JavaScript и използва езика HTML 5. Ако в компютъра е инсталирана програмата Gears, появява се възможност за издърпване на изображения от РС-то в Waves. Google обещава да разкрие протокола за обмен на информация, клиентския и сървърния код, за да могат странични разработки лесно да се интегрират с Wave.
Към момента Google Wave е достъпен само за разработчици и в него не са реализирани всички планирани възможности. Компанията обаче обещава, че до няколко месеца услугата ще излезе на стадий „бета" за използване от всички желаещи.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини