ГЕРБ е напълно вероятно да загуби областни градове на местните избори

На предстоящите местни избори управляващата партия ГЕРБ може да има затруднения да докаже позициите си в областните градове на страната.

До това заключение стигна социологът Цветозар Томов пред БНТ по повод предстоящите местни избори на 27 октомври.

Томов посочи, че все още има една пукотевица и все още не е започнала истинската битка за местните избори. Според него безспорно може да се стигне до балотаж между настоящия столичен кмет и кандидат за четвърти мандат Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

По думите на социолога балотаж ще има не за друго, а защото не се вижда коя друга фигура на ГЕРБ може да получи повече от половината гласове на хората.

От изборните резултати винаги повече от една партия обявява себе си за победител. Съмнително е резултатите от местните избори да доведат до криза в страната, изтъкна Цветозар Томов, според когото кандидатурата на Манолова се оказва метафората, с която може да се каже писна ни от ситуацията в София.

Другият социолог, който присъства в студиото - Евелина Славкова от "Тренд", коментира, че е напълно вероятно управляващите да загубят някой областен град. Най-вероятно, ако това се случи, социалистите могат да го определят като ерозия. Според социоложката кампанията за местните избори ще има особено значение за почти всички областни градове и кой ще направи по-малко грешки.

Славкова вижда една от грешките в предстоящите местни избори на кандидатурата на Мая Манолова, че се опитва да се хареса на всички хора, дистанцирайки се от БСП.

Третият участник в дискусията за предстоящите местни избори - главният редактор на Епицентър.бг Валери Велева, коментира, че нито Фандъкова, нито Манолова няма да си простят нищо в състезанието за местните избори. Според нея с кандидатурата си Манолова върви по тънък лед. По думите ѝ желаейки Манолова да обере целия тесен десен вот, който не е доволен от ГЕРБ, тя загърбвала левия електорат.

Велева заяви, че не може да се прави аналогия между кандидатурата на Мая Манолова и тази на президента Румен Радев. "Румен Радев влезе девствен в политиката, но Манолова не може да загърби миналото си", посочи Велев

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Jo
    Johnny
    13 -4
    11:11, 23 сеп 2019
    Шайката приключва.
  • 2
    Ми
    Мина
    8 0
    20:12, 23 сеп 2019
    По-важно е кой идва и помним ли какво може да направи.
Последни новини