Социолози: Атаки на личностно ниво, еднакви обещания в предизборната кампания

Двамата социолози Ивелина Славкова и Кольо Колев коментираха в студиото на БНТ предизборната кампания за предстоящите местни избори на 27 октомври.

Видно е, че Борисов ще направи всичко възможно да изкара пълен мандат. Освен сериозни форсмажорни обстоятелства не смятам, че ще има предсрочни избори. Това заяви  Ивелина Славкова от социологическа агенция "Тренд".

На противоположното мнение е социологът и шеф на агенция "Медиана" Кольо Колев. По думите му до края на годината няма да има предсрочни избори, но вероятно догодина може да се стигне до подобна стъпка. 

 

За Кольо Колев от "Медиана" сегашната кампания е своеобразно продължение от европейските избори - очакваше се да се види дали ще има спад в доверието към ГЕРБ. Като всяка кампания за местни избори и тази ще бъде по-мръсна. Те са мажоритарни избори. Атаките са предимно на личностно ниво. Нормално е да има мръсна кампания, това действа пречистващо, смята Колев.

Евелина Славкова счита, че предизборната кампания е започнала много преди официалното обявяване:

"Всъщност, малко след европейските избори започнахме да говорим за местни избори, да не кажем още по-рано. Смятам, че отдавна кампаниите не започват един месец преди избори."

По думите на Ивелина Славкова, която се позовава на тяхно изследване, в тези избори личността е ключова, важна е за населеното място. 

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини