Свиленград, Хасково и Димитровград получават първи бюлетините за местния вот

Изображение 1 от 6

    Общините Свиленград, Димитровград и Хасково ще получат първи бюлетините си за местния вот на 27-ми октомври в региона.

    Изборните книжа пристигнаха около 13 часа днес в Областна администрация. 502 500 са бюлетините, отпечатани за Хасковска област за кметове, общински съветници и кметове на кметства.

    По пътя им от печатницата до Хасково камионът е придружаван освен от полицията, и от двама служители на Областна администрация и от членовете на ОИК в региона.

    Оказа се обаче, че кмионът с бюлетините, изпратен за Хасково е  без борд, затова се наложи те да бъдат сваляни на площада и прехвърляни в сградата на Областна с мотокар, специално нает за случая, обясни зам.-областната управителка д-р Стефка Здравкова.

    По закон бюлетините трябва да бъдат разтоварени в общините в светлата част на деня, затова първи книжата си днес получиха представителите от Свиленград. Димитровград и Хасково следват също този следобед.

    Останалите палети с изборни книжа ще бъдат прибрани и запечатани според изискванията на закона до утре, когато раздаването им ще е по график.

    Утре сутринта още бъде приложен принципа на отдалеченост и първи ще получат бюлетините представителите на Ивайловград и Маджарово, посочи д-р Здравкова.

    При отпечатването на бюлетините е предвидено 100 процента избирателна активност. Резервът от бюлетини ще се съхранява в общинските или областните администрации и където те не достигнат, СИК ще уведомява съответно ОИК  за доставяне на допълнителни бройки.

     Haskovo.net

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      Победа
      16 -4
      14:14, 22 окт 2019
      Каунката заедно с тъмно зелените цяла вечер ще попълва протоколи "Служебна победа за ГЕРБ"
    • 2
      Бу
      Буда банкянски
      10 -1
      20:28, 22 окт 2019
      Идват попълнени само трябва да ги сгънете и пуснете , докато има говеда ще има и касапи
    • 3
      Si
      SIC
      4 0
      00:16, 23 окт 2019
      Шайката е на приключване.
    Последни новини