VW призна Tesla за конкурент, голям ли е за двама пазарът?

Някога отхвърлена като екстравагантна тенденция в автоиндустрията, днес някои производители започват да възприемат Tesla сериозно и Volkswagen е един от тях. Лично шефът на немския гигант Херберт Дис обяви, че гледа на Tesla като на сериозен конкурент.

Това стана по време на премиерата на новия модел Golf, когато присъстващ журналист определи Tesla като нищо повече от нишов производител.

„Tesla не е нишова. Model 3 e сериозен модел, а компанията е един от най-големите производители на батерии за е-коли. Изпитваме уважение към Tesla. Това е конкурент, на който гледаме много сериозно“, реагира Дис.

Наскоро Tesla достигна годишно производство от почти 400 000 коли, а средният капацитет на батерията в тях е по-голям от този на всеки друг производител. От своя страна Volkswagen едва сега навлиза по-сериозно на пазара на е-коли със своите марки. Новият ID.3 трябва да дебютира догодина.

Между Tesla и Volkswagen има добри отношения не от вчера, а именно немците бяха свързвани с Tesla като потенциален партньор на Илон Мъск в печално завършилия му опит да направи компанията частна.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини