Венера Аръчкова е новият председател на Общинския съвет в Смолян

    Номинацията на Венера Аръчкова от ГЕРБ беше единствената кандидатура

    Комисия от трима души проведе тайното гласуване за председател на Общинския съвет на Смолян. След полагането на клетва и тържествена церемония по встъпването в длъжност на новите общински съветници, кметове на кметства и кмет на община, бяха избрани и членовете за избор на председател на местния парламент-Петър Мирчев от ГЕРБ, Иван Гавазов от БСП и Милен Журналов от ДПС.

    Единствената направена номинация за председателския пост е на Венера Аръчкова. От общо 29 съветника, новият председател трябва да събере поне 50% от гласовете. След гласуване стана ясно, че в урната има 16 гласа за Венера Аръчкова и 13 празни плика без глас. Така на практика бившият кмет по финансите Венера Аръчкова е избрана за председател на общинския съвет мандат 2019/2023 г.

    Областният управител Недялко Славов й връчи клетвените декларации. Първите й думи като новоизбран шеф на местния орган за самоуправление бяха, че е показала, че работи в полза на хората и общината, и ще продължи да го прави. След това Аръчкова закри тържествената сесия и покани гостите на коктейл по случай официалното встъпване в длъжност на съветници и кметове.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини