Концерт-спектакъл на "Златна Тракия" показва фолклорната палитра на България

Покана за пътуване в дебрите на българските фолклорни традиции отправя към публиката Ансамбъл "Златна Тракия", с художествен ръководител Златка Тимонова.

Над 150 танцьори от различните периоди на Ансамбъла- от неговото създаване преди 32 години до настоящите 5-годишни възпитаници на формацията  ще се качат на сцената на читалище „Заря“ на 15-ти ноември, за да покажат фолклорната палитра на България.

Концертът започва в 18.30 ч.и е с вход “свободен“. Водещ ще бъде един от възпитаниците на ансамбъла - Петър Янков.

Фолклорният спектакъл се реализира с финансиране по програмата за културните институции на община Хасково, обясни Златка Тимонова. В аванс за читателите на Haskovo.net тя „дръпна“ малко завесата на представлението предварително и разказа за подготвените изненади. Ревю на носии от цяла България, събрани от танцьорите, образователна част, в която публиката ще научи повече за фолклорните области и надиграване- ръченица, в което също ще бъдат включени гостите в залата, са част от тях.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Уж
    Ужас
    0 0
    23:18, 14 ное 2019
    Какво модно ревю на народни носии бе??? Това е Национална носия, с това модно ревю не се прави! От това по-голяма хасковска излагация - няма!!!
  • 2
    Ан
    Анонимен
    0 0
    16:16, 17 ное 2019
    Вие явно не разбирате от народни танци.Това е изкуство.Не всеки може да го оцени.
Последни новини