5 °C

Иновации в действие" в СУ"Отец Паисий"

Взаимно учене, обмяна на добри практики, междуинституциални квалификации, методически семинари и насърчаване на иновации са част от дейностите, заложени по Национална програма „Иновации в действие“ и проект „Учим з@едно“ в СУ „Отец Паисий“. Двата проекта дават възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици в избрано училище - партньор от цялата страна.

В периода 28 - 30. 11. 2019 г. паисиевци посрещнаха гости от СУ “Христо Ботев“ - с. Чорбаджийско, с които споделяха и заедно преживяваха инициативи, промени, иновативни образователни модели и подходи в работата си. Бе проведен дискусионен форум, представящ основни акценти от работата на паисиевци по проект Иновативно училище - „Учим з@едно“. Г-жа Светла Илчева презентира иновативни педагогически методи и елементи, постижения и качествени резултати в образователния процес през изминалия двугодишен проектен период и представи изготвения уебсайт на проекта. Свои нововъведения и методи в работата си по проекта представиха г-жа Мария Вълкова – главен учител по ИТ, г-жа Звезделина Гечева – старши учител по БЕЛ и г-н Кирил Гогов – старши учител по история и цивилизации.

Водещата роля на ученика в клас: активно участващ в експерименти и партньор на учителя, новатор и млад творец, новата роля на учителя като умел модератор на група, партньор и консултант, разширяване на обхвата на приложение на придобитите знания чрез обединяване на различни предмети в иновативни междупредметни модули, бонусиращо оценяване бяха част от въпросите, разисквани от педагогическите екипи на партниращите си училища.

В програмата на проектната визита бяха включени четири иновативни практики – интердисциплинарен урок по физика, ИТ и музика в VII В клас с преподаватели – Мария Вълкова и Гергана Кюлханова, открит урок по физика в IX Б кла с преподавател – Румяна Карачомакова на тема: Налягане. Закон на Паскал, интерактивно състезание по английски език в VIII Б и VIII Г клас с преподаватели – Екатерина Георгиева и София Калинова, иновативен открит урок с VI A клас за биоразнообразието в защитената чаплова колония в град Кърджали, представен от г-н Тони Кънчев – старши учител по география.

Осъществено бе и изнесено обучение в Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ и запознаване с работата в новата училищна среда - лаборатория по природни науки, подготвено от учителите към МО „Природни науки“. Микроскопските препарати, стеромикроскопа, възможностите на електронния дисплей и на платформата MozaBook демонстрира г-жа Валентина Мингова - старши учител по химия в СУ "Отец Паисий".

Кърджали бг вести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини