Арестуваха шофьор на автобус и стюарди, укрили иракчани в тайник

Трима турски граждани са задържани за укриване на трима иракчани и незаконното им превеждане през границата на страната, съобщиха от прокуратурата.

До момента е установено, че на 20 януари 2020 г., около 15:30 ч., в турския град Истанбул, тримата иракчани – двама съпрузи и 13-годишната им дъщеря се качили в автобус с турска регистрация, пътуващ по линията Истанбул - Букурещ. Водачът на автобуса бил обвиняемият М.И. (46 г.). Като обслужващ персонал с него пътували и обвиняемите Е.Г. (31 г.) и Т.Й. (29 г.), които указвали помощ на пътниците. Преди турския граничен пункт, иракските граждани били укрити от тримата обвиняеми в специален тайник, намиращ се във вътрешната част на автобуса, до задната врата. След като преминал турския граничен пункт, автобусът се явил на ГКПП - Капитан Андреево на платното за влизащи автомобили.

Извършена била паспортна проверка на пътуващите, след което автобусът бил изпратен от служителите на Граничен полицейски участък - Свиленград за допълнителна такава в гаража на митницата. През това време укритите лица излезли от тайника. След като автобусът тръгнал към указаното място, е бил спрян от служител на ГПУ – Свиленград. Той се качил вътре, за да го придружи до гаража и установил в задната част тримата иракски граждани.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини