Валидността на безплатните е-винетки се проверява с системата на социалната служба

    Валидността на безплатните електронни винетки, които се издават от социалната служба, може да бъде проверена на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане. Другият начин тези винетки да бъдат за засечени е на място в социалната дирекция, където са били издадени, уточни главният експерт в Областната социална служба на Хасково Васка Атанасова.

    Безплатните винетни стикери се отпускат за лица с 50 и над 50 % намалена работоспособност. На тях имат право и родителите на деца с трайни увреждания до 18 -годишна възраст.

    Тези групи хора имат право да получат безплатно една годишна винетна такса за един собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 117,64 kW /160 к.с./.

    Дирекциите „Социално подпомагане“ обработват и одобряват документите в 7-дневен срок от подаването им, след което ги предоставя по електронен път чрез защитен канал на Агенция „Пътна инфраструктура“ .

    В срок до края на работния ден, следващ деня на получаване на дневната заявка, АПИ издава безплатна електронна винетка със срок на валидност една година.

    За Хасковски регион подадените заявления за 2020 година за безплатна винетка са общо 3379. Най-много са от Хасково-1238 и Димитровград-818. В момент на обработка са 188 от заявленията. 3179 са отпуснатите пътни стикера, а отказите за безплатна електронна винетка са 12. Основната причина за орязаните заявления е несъответствие на автомобила според основните изисквания за отпускане на помощта.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ор
      Орфеец
      1 0
      08:41, 30 яну 2020
      Може ли такава неграмотност?! Като не знаете правописа защо се напъвате?
    Последни новини