Слухове "погребаха" обичания народен певец Тинчо Севдалинов

    Десетки изпаднаха в скръб след като чуха за "кончината" на обичания родопски певец Тинчо Севдалинов. Той е наследник на Веселин Джигов и най-дългогодишният и успешен солист на Виевската фолк група.

    През декември Тинчо е на сватба в Гоцеделчевското село Годешево. Запява, а край него се събира тълпа. Всички мълчат и гледат певеца все едно са видели призрак. Тогава бащата на младоженеца плахо го попитал: „Тинчо, ти ли си?“ „Аз съм, защо ?“, му отговорил Тинчо. „Ми щото казаха, че си се поболял и умрял..“

    Тинчо само се усмихнал, защото не за пръв път вече чувал слухове, които са го пратили на онзи свят.

    Разказва, че са му звънели познати от различни села. „Кметицата на едно село ми се обади разплакана. Всичко това разказва родопският глас пред камерата на предаването "От Мерак" и издава името на човека, който пуснал слуховете.

    "Като те погребат докато си жив, значи ти дават още живот!“, казва с усмивка Тинчо.

    Иначе певецът е жив и здрав, и не е спрял да пее, макар и след няколко поставени байпаса. Заедно с новият си оркестър радва любителите на родопския фолклор.

    Как се казва оркестърът му и още интересни факти- всичко това- само тази вечер от 18.30 ч. в предаването „От Мерак“ по Етв мрежата на кабелна телевизия ЕСКОМ. По-късно откровения разказ на Тинчо пред Анелия Веселинова, може да гледате и на сайта СмолянБГвести.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини