Кулинарно шоу "Родопска угодия" събира гастрономи и майстори за Първа пролет в Девин

 Фестивал на родопската храна „Родопска угодия” събира за втора поред година в Девин майстори готвачи, любители на вкусната храна, родопските традиции и таланти от цяла България.

 Кулинарното събитие ще се проведе от 20 до 22 март в родопския град, който в първите дни на пролетта ще посрещне гости с богата трапеза, забавления и уникални родопски традиции.

 Голям казан с вкусна родопска гозба ще забърка шеф Иван Звездев. Ще го наставляват бабите от Девин, които до днес пазят уникални рецепти на ястия, приготвяни единствено тук – подбъркан лук, трахана, традиционен родопски клин с ориз или „патети” (картофи) и др. Участниците и гостите ще имат възможност да опитат и специалитетите на шеф готвачите от местните ресторанти и гостилници, които ще се включат в голяма кулинарна изложба. Сред гостите на събитието ще бъде проф. Асен Чаушев – президент на кулинарната VIP академия „Интерменю”. На второто издание на фестивала тази година е поканен и шеф Иван Манчев.

Патрон на фестивала е кметът на община Девин Здравко Иванов, а общината подкрепя събитието, съобщиха организаторите. Инициатор и организатор е Продуцентска къща „ЕНИ филм”.

Участниците и гостите ще забавляват популярната певица Ана-Мария и гласът на Родопите Миглена Бекриева. Водещ ще бъде Александър Александров – Алекс, ще с евключат гайдите на музикантите от гайдарски състав „Девин“ с ръководител Емил Чолаков, номинирани в класацията „Живи човешки съкровища” на ЮНЕСКО. В програмата участват и таланти от Каварна, Китен,  Първомай, Чирпан, Кричим, Котел и др. Свои изделия и продукти ще представят местни био производители, както и занаятчии от цяла България.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини