Спец акция на полицията в Смолянско: четирима в ареста за наркотици, 16-годишен спипан с близо 60 грама

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян се проведе Специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, пътната безопасност и установяване на лица с две и повече висящи дела, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. Спецакцията е проведена на 11 и 12 февруари 2020 г. от служители на ОД на МВР – Смолян и под ръководството на Окръжна прокуратура в Смолян на територията на Смолянска област.

В резултат на предприетите действия за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани пет лица.

С голямо количество канабис е задържан 16-годишен младеж от Златоград. При обиска във вътрешния джоб на якето на Е.М. са открити 41 броя топчета, обвити в станиолени свивки, общо тегло 55,99 грама.  

33-годишният М.Р. от гр. Раковски, имал в жилището си в Смолян 0,96 грама марихуана и две розови таблетки с бруто тегло 0,91 грама, които са реагирали при извършения полеви наркотест на „опиати".

При порверката около 05 часа в Рудозем е задържан и 22-годишния З.Т. от града, който е управлявал лек автомобил  „Ауди А6“ под въздействието на наркотични вещества, установено с техническо средство.

Спрямо четиримата задържани са образувани бързи производства, които се наблюдават от прокуратурата.

 66-годишен мъж от Барутин е спинан да шофира "ВАЗ 2101", който е бил със служебно прекратена регистрация през януари 2016 г. и също е бил задържан за 24 часа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини