Коронавирусът е вече в 19 страни в Европа

Изследователи от болница "Сако" в Милано са успели да изолират щама на  коронавируса, разпространяващ се на територията на Италия, предаде АНСА.

Щамът е бил изолиран от четирима пациенти от град Кодоньо, където бе първото огнище на епидемията в Италия. Учените са установили, че има разлики при развитието на вируса у всеки индивидуален пациент. Постижението им ще помогне за разучаване на молекулярно ниво и проследяване на всеки единичен вирус, за да се разбере как той се разпространява и за колко време. Следващата стъпка ще бъде да се проучи развитието на антитела с цел разработването на ваксини и лекарства във фармацевтичните лаборатории.

В Италия броят на починалите нарастна до 17, 655 са регистрираните случаи в страната, 45 от тях са оздравели.

Общо в 19 страни Европа вече има заразени с Covid-19. В Германия потвърдените случаи са 48, само вчера са регистрирани 14 нови. Първи случай е потвърден в Северна Ирландия.

Нови пет случая на коронавирус бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на заразените в страната достигна 7, предаде ДПА. Трима от пациентите са се заразили извън скандинавската страна.

Норвегия съобщи за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

Първи случай на новия коронавирус бе регистриран в Литва. Носител на вируса е жена, върнала се на 24 февруари от италианския град Верона. Тя е настанена в болница с висока температура и силно изразени симптоми на болестта.

За първи случаи на зараза вчера съобщиха Дания и Естония, Финландия - за втори такъв. Втората заразена финландка се е върнала от Италия и сега се лекува в болница в Хелзинки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини