Дарение на ортопедични легла за болницата в Кърджали направи кърджалийката Мариела Иванова

    Дарение на 26 ортопедични легла на обща стойност 49 000 лева за многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” направи кърджалийката Мариела Иванова. Леглата са втора употреба, като всяко е на стойност от 1500 лева. Като нови цената им е над 3000 евро. Леглата вече са разпределени по отделенията в здравното заведение.

     Мариела Иванова е известна с благотворителните си акции за Кърджали. Последната бе по Коледа, когато тя изпрати средства за децата с увреждания в областния център.С тях бе закупена техника за центровете от семеен тип в града.Парите бяха приведени на местната организация на Съюза на инвалидите.

    Парите се събират от българската общност във Франкфурт на Майн. Това става по време на благотворителни мероприятия в механата, която държим в града. Кърджалийци откликват на всяка наша инициатива,сподели за Кърджали бг вести Мариела Иванова.

     Благотворителните акции на нашата съгражданка започват още ,когато тя се установява в Германия. Пристига във Франкфурт на Майн за да помогне на племенницата си Анабел Белчева, която се нуждае от бъбречна трансплантация. Операцията е извършена успешно, благодарение на дарителска кампания. С останалите  след операцията средства закупува апарат за хемодиализа за Александровска болница в София за 20 000 евро.

      Така от 8 години Мариела провежда дарителски акции. Те са по 4-годишно. Освен на Кърджали,помага и на други градове. В акциите редовно се включва популярният певец Орхан Мурад.

      Тази година спонсорира и българското консулство във Франкфурт на Майн за отбелязването на Националния празник-Трети март.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини