Парлментът прие таван на държавния дълг до 10 млрд. лв. на първо четене

Народното събрание подкрепи на първо четене предлаганата от правителството актуализация на бюджета със 123 гласа "за" и 55 "против".

За разчетите, предложени от правителството за увеличаване на бюджетния дефицит на 3,5 млрд. лв. и нов таван за поемане на държавен дълг до 10 млрд. лв. гласуваха депутатите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС, Воля и нечленуващите в парламентарна група. Против бяха депутатите от "БСП за България".

Предвидено е увеличаване на разходите за фонд "Безработица" по бюджета на Държавното обществено осигуряване в размер на 1,4 млрд. лв. като трансфер от държавния бюджет, от които един милиард, са средствата предвидени за реализацията на мярката за запазване на работните места в размер 60/40.

редвидено е и увеличаване на капитала на Българската банка за възстановяване и развитие в размер на 700 млн. лв., с които да се гарантират кредити в подкрепа на българския бизнес по време на извънредното положение, обявено във връзка с коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    робин худ
    1 0
    20:27, 4 апр 2020
    Къде е държавния резерв,който е за времена като сегашното?????????????????????????????????????????????????????????????????

Още новини

Последни новини