Смолян е огнище на зараза, нови двама с covid-19 , случаите вече са 23

Общо случаите за Смолян и областта стават 23

Общо 735 са заразените към 15 април у нас, 444 от тях в София. Новите случаи с положителни проби за covid-19 за последното денонощие са 40.

Два от новите случаи са от Смолян. Това съобщиха тази сутрин на редовния брифинг на националния оперативен щаб. Проф. Мутафчийски определи Смолян като огнище на зараза с коронавирус. На глава от населението Смолян е водещ по брой заболели, като причината е - както внесен от чужбина вирус, така и близостта на курорта Пампорово. Първият пациент установен с коронавирус от Смолян беше пристигнал от Англия. Другият източник на разпространение е скикурортът, коментира проф.Мутафчийски и уточни, че първите медицински лица от Бургас, дали положителна проба, се били прибрали от Пампорово.

Новите случаи в Смолянска област на заразени с коронавирус са два-на жители на община Мадан и Неделино.
Първият е на 73-годишен мъж от община Мадан, постъпил със симптоми и в последствие е диагностициран с бронхопневмония в общинската болница МБАЛ „Проф.д-р Костадин Чилов“ в Мадан.
Вторият случай е на мъж на 62 години от Неделино, пребивавал във Великобритания. Пробата му е взета след кацането му на летище София и е изследвана в лаборатория в София. Мъжът е останал в столицата до излизането на резултата от пробата. С леки симптоми е, за момента не се нуждае от постъпване в болница. Ще остане под домашна карантина за 28 дни, ако състоянието му остане без промяна.
 

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Lo
    Logic = 0
    1 0
    11:27, 15 апр 2020
    Пък София с над 400 заразени не е огнище. Браво, логиката е равна на 0!
Последни новини