Маските "паднаха", разрешиха разходките в планината

Вече е налице поредната стъпка за отслабване на противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на коронавирус COVID-19. Със своя заповед, издадена днес, 1 май, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Заповедта е следствие от среща, проведена по-рано днес, между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб. В рамките на срещата бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

С друга своя заповед, Министърът на здравеопазването отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

 
СмолянБГвести
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  88
  888
  5 -1
  22:06, 1 май 2020
  А в Хасково в коя планина можем да ходим
  • Пе
   Перелик
   0 0
   00:17, 3 май 2020
   Ходете на майната си.

Още новини

Последни новини