Бившият кмет на Подвис: Доказах, че съм невинен и не съм нарушил карантината!

Районната прокуратура в Смолян прекрати наказателното производство срещу Здравко Беделев от смолянското село Подвис, който беше обявен на 27 март тази година като нарушител на мерки за задължителна карантина след завръщане от рискова страна. Както тогава самият той разказа пред СмолянБГвести, ситуацията със „залавянето му“ в центъра на селото, минути след като е пристигнал с камиона си от чужбина, е скалъпена история по сигнал на "приятели". Материалът от края на март с подробности:  https://www.haskovo.net/news/490076/mazhat-ot-podvis-ne-sam-narushaval-karantina-shesti-den-ne-sam-izlizal-ot-doma-si

„С прекратеното разследване стана ясно, че не съм нарушил нищо, аз съм от първите, които ги обвиниха, а сега съм официално невинен.“, обяви от Ливърпул по телефона международният шофьор Беделев, който сега е на поредния си курс във Великобритания. Преди да поеме по пътищата на Европа, за да издържа семейството си, Беделев е бил кмет на селото и както сам казва, познава добре местните хора.

Постановлението на прокуратурата гласи, че се прекратява наказателно производство, образувано като бързо производство от полицията в Смолян на 27 март 2020г. 

Проверката е показала, че Беделев се завръща от курс от Великобритания, на 25 март влиза в страната, спи две нощи в камиона и пристига в 9.30ч. в родното си село Подвис, където още н аплощада веднага е задържан като нарушител. Постановлението на прокуратурата е издадено на 5 май и подлежи на обжалване в 7 дневен срок.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини