Смолянска област е на 6-то място по брой заболели спрямо населението, 30 са излекуваните

Към момента 30 лица са окончателно излекувани от корона вирус. Това обявиха днес на редовния брифинг от областния оперативен щаб за борба с ковид-19 в област Смолян.

Статистиката показва общо 40 заразени от началото на епидемията, три са смъртните случаи, а към 18 май седем са активните, от тях два са в инфекциозно отделение на смолянската болница, другите пет са амбулаторни и се лекуват в домашни условия. Д-р Даракчиев, директор на многопрофилната областна болница поясни, че единият от двамата пациенти от инфекциозно отделение е с две отрицателни проби и днес ще бъде изписан, а другият е в добро общо състояние.

Актуализираните данни за Смолян област сочат, че няма съществена промяна в обстановката и Смолян е на 11-то и 12-то място заедно с област Стара Загора. На 1-во място е София с 939 случая, Плевн-208, Видин-176, Благоавград -116, Ямбол-105, Пловдив-93, Кюстендил-89, Сливен-70, Бургас-52, Смолян и Стара Загора са с по 40 случая от началото на обявеното извънредно положение в средата на март.

Няма изменение през изминалата седмица и по отношение на брой случаи спрямо брой население, като Видин остава на първо място с 1 случай на 470 души, на второ е Ямбол с един случай на 1117 и Плевен с 1 на 1136 души. На шесто място е Смолян с един на 2400, непосредствено след това са Сливен и Благоевград.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини