Детските градини в Хасково в готовност да отворят врати, но с по-дълъг прием

Детските градини в Хасково са готови да отворят врати утре, 27 май, заяви заместник-кметът на общината Мария Вълчева.

„Имаме уверението на директорите на детските градини, че ще бъдат взети всички мерки, които са спуснати във връзка със започването на работа на детските градини“, заяви Вълчева. Поясни, че сутринта приемът на деца ще бъде по-дълъг, при спазване на дистанция между деца и родители. Ще има режим за приемане – обувките ще се свалят още на входа и ще се поставят в торбичка. В градините ще се извършва три-четири пъти дезинфекция на ден. Ще се ползват само играчки, които биха могли да се дезинфекцират, не се разрешава игра с плюшени играчки и такива, които няма как да бъдат почистени след игра. Родителите трябва да се запознаят с мерки, въведени срещу разпространението на коронавируса. Заради пандемията градините в цялата страна останаха затворени за около два месеца и половина.

За посещение в детска градина не се изисква бележка от личния лекар с изключение на деца със специални образователни потребности и тези с хронични заболявания, които могат да посещават детска градина само след консултация с личния лекар. Препоръчително е децата с увреждания да ползват предпазни маски.

От общината поясниха, че директорите са направили проучвания за посещаемостта на децата във всяка градина и са подготвени с изпълнението на мерките. Ако има струпване на повече от 20 деца, те да бъдат разделяне в различни части на стаята или в различни стаи, в зависимост от ситуацията.

Данните за посещаемостта в градините все още се обобщават като по-късно през деня ще има яснота за подадените заявки за присъствие на деца.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ба
    Баба Танка Стара Пепелянка
    12 -13
    15:06, 26 май 2020
    Всички Мръсници искаме
    да изглеждаме девици
  • 2
    Ан
    анонимен
    1 -1
    21:15, 26 май 2020
    Кога ще приемат нови деца
  • 3
    Пи
    Пипи
    5 -3
    21:20, 26 май 2020
    То няма толкова деца колкото персонал по тези градини За Хасково са достатъчно четери градини на краищата на града
  • 4
    Да
    Даяна
    5 -2
    21:22, 26 май 2020
    Тия пък в 20градина само подаръци чакат за изписването на децата
    • На
      Нанси
      5 -2
      22:14, 26 май 2020
      Как пък решихте ,че чакат подаръци.Като не искате,не давайте.Никой няма да ви упрекне. Как не ви омръзна да плюете по учителите.
  • 5
    Ле
    Лея
    4 -1
    21:28, 26 май 2020
    И в градината в Орфей е същата работа имаш нямаш пари трябва да дадеш пари за подаръци за лелки пенсионерки за сегашни лелки учителки музикални директорки и др Къде го има това нещо уж предложението идвало от родителите Ами то да поискат пари за цветя бива ама за подаръци за цял отбор небива
  • 6
    Ер
    Ерна
    4 -1
    21:31, 26 май 2020
    Сменете две три директорки за вземане на подкупи и тези работи няма да се правят
  • 7
    Ра
    Рамбо
    4 -2
    23:46, 26 май 2020
    Утре подавам жалба за 20 та градина
Последни новини